MOODBOARDING

Ik ben een enorme fan van Annic van Wonderen, de oprichtster van Annicvw.com, voormalig I Love Fashion News, en volg dan ook met grote bewondering haar site. Annic is een succesvolle ondernemer en daarover deelt ze graag haar ervaring met anderen in haar vlogs. In een van haar vlogs legt ze uit hoe het maken van een moodboard je kan helpen bij het stellen van doelen. Je kunt natuurlijk wel doelen in je hoofd hebben of in een paar zinnen ergens opgeschreven hebben, maar als je ze visueel maakt kan dit eraan bijdragen dat je je doelen sneller bereikt. En wie wil dat nou niet? Ik in ieder geval wel.  Ik heb natuurlijk wel al een aantal ideeën wat ik in de toekomst wil: een eigen webshop, boutique of pop-up store, maar een aantal dingen op een rijtje zetten leek mij een goed idee.

 

Met een stapel tijdschriften als de Elle en Vogue en een achtergrondmuziekje ging ik aan de slag en scheurde ik alles uit wat me aansprak. Annic raadde aan om dit te doen gedurende een half uur, maar kiezen is niet mijn sterkste eigenschap dus ik heb er iets langer over gedaan, laten we zeggen ongeveer een uur. Hierna pak je een vel papier of een plaat waar je alles op kunt plakken. Let op dat deze niet te groot is, want juist door het kleine formaat moet je extra goed nadenken over de keuzes die je maakt. Ik gebruikte gewoon een a-vier formaat en ging vervolgens selecteren. Het is wel handig als je van tevoren een soort thema kiest, zodat je gericht kunt werken. Bij mij was dit 'carrière'. Vervolgens heb ik alles bij elkaar gelegd wat bij elkaar paste en kon ik het opplakken. Het resultaat? 

  

'Hartje stad' staat ervoor dat mijn winkel in een grote stad als Amsterdam of Utrecht moet komen, het liefst midden in de stad en niet in een afgelegen dorpje. 'Out of office' wil zeggen dat ik niet 24/7 achter een bureau wil zitten en het liefst wil reizen voor mijn werk of inkopen wil doen in Parijs of India voor stoffen. 'Styliste', omdat ik graag nog meer over fashion wil weten, zodat ik mensen kan adviseren als ze in mijn winkel komen. 'Schoenenfetisj' benadrukt dat er wellicht toch ook schoenen in mijn winkel komen hihi! 'Slecht eten maakt me razend', ik hou ook van lekker eten dus het zou zomaar kunnen dat ik nog van gedachten switch en ik bijvoorbeeld een chocolaterie begin. Een van de doelen van mijn moodboard kan ik bij deze alweer afvinken: mijn carrière als blogger is gestart! 

 

Wat vinden jullie? Zou zo'n moodboard helpen? En gaan jullie zelf ook aan de slag? 

 

Liefs, 

Sanne

 

Commentaar schrijven

Commentaren: 0